ertnews.gr

Με προσωπικό ασφαλείας το πρωί τα δημόσια νοσοκομεία

01/02 06:45
Με προσωπικό ασφαλείας το πρωί τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας (07:00 – 15:00), κατά την οποία έχει κηρυχθεί στάση εργασίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα. Η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει:

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαράδεκτης κατάστασης είναι ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, ότι συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.
Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής, οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τις 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία».

Οι υγειονομικοί του νοσοκομείου ζητούν:

  • Να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι.
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και ημέρες άδειας στους εργαζόμενους.
  • Να ανακληθεί η συγχώνευση της Καρδιολογικής Μονάδας και Υπομονάδας και η τρομοκρατική μετακίνηση της νοσηλεύτριας.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες σε φάρμακα και υλικά και να εξασφαλισθεί η επαρκής συντήρηση υποδομών και μηχανημάτων.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

Παρόμοια προβλήματα τονίζει το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, και προσθέτει: «όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εξωραΐσει την κατάσταση του συστήματος υγείας, δεν μπορεί να κρύψει ότι συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version