ertnews.gr

Προφυλακιστέος ο Γ. Δασκαλέας για την απάτη των 500 εκατ. δολαρίων

16/05 13:59
Προφυλακιστέος ο Γ. Δασκαλέας για την απάτη των 500 εκατ. δολαρίων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος χρηματιστής Γιώργος Δασκαλέας, ο οποίος, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, θεωρείται ένας εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος της απάτης-μαμούθ των 500 εκατ. δολαρίων.

Ρίχνει ευθύνες στον Γ. Λίτινα

Ο 47χρόνος, ο οποίος φέρεται να παρουσιαζόταν ως «γκουρού» των οικονομικών, έριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λίτινα, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή.

«Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν», ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγος του και οι συνεργάτιδές του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds.

«Στην πραγματικότητα, μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας, ο οποίος από κοινού με τη δικηγόρο Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές», φέρεται να είπε ο Γ. Δασκαλέας.

Με σύμφωνη γνώμη της 10η τακτικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα, οι τρεις συγκατηγορούμενες του Γ. Δασκαλέα -η σύζυγος του και δύο συνεργάτιδές του- αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Πρώτη προφυλάκιση κατηγορουμένου για το κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version