ertnews.gr

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό από τους 8 (video)

05/07 11:56
Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό από τους 8 (video)

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα ενέταξε ομόφωνα η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου και τον τρίτο Τούρκο αξιωματικό.

Σήμερα, ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους 7 συναδέλφους του. Όπως είναι γνωστό και οι 8 αξιωματικοί δεν είναι πλέον κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού από τον περασμένο Μάιο αλλά έχουν μεταφερθεί σε ειδικό κρατικό χώρο, φρουρούμενοι.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκτιμάται ότι αναμένεται να καταθέσει αίτηση ακύρωσης, ωστόσο μετά την πιλοτική εκδίκαση της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης, -με την οποία δικαιώθηκαν οι 8 Τούρκοι- μια τέτοια κίνηση έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα.

Η επιτροπή Ασύλου σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποφανθεί πιθανότατα θετικά και για τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», τόνισε κατηγορηματικά ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κινηθεί αντίθετα στις δικαστικές αποφάσεις. Θέμα συμψηφισμού των 8 Τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται δεν μπορεί να τεθεί».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version