ΠΝΟ: Από σήμερα 48ωρη απεργία των ναυτικών – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια (video)

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τις 6 το πρωί, λόγω της 48ωρης από σήμερα απεργίας της ΠΝΟ μέχρι το πρωί της Παρασκευής με ενδεχόμενο παράτασης  το οποίο θα αποφασιστεί το πρωί της Παρασκευής όπως έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται στα επιβατηγά πλοία ακτοπλοϊκά-μεσογειακά/τουριστικά-πορθμεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τα προβλήματα του κλάδου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Θανάσης Ευαγγελάκης εστίασε  στην έλλειψη συλλογικών συμβάσεων επι δύο έτη, την νομοθεσία, την κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία και τις οργανικές συνθέσεις  των πληρωμάτων που οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες.

“Η εργοδοτική πλευρά ακολουθώντας τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Με περισσή προκλητικότητα «αγνοεί» το πραγματικό γεγονός ότι επί διετία δηλαδή από το2019, οι αποδοχές μας παραμένουν καθηλωμένες παρά τη γνωστή σε όλους συνεχή αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης και των εν γένει υπηρεσιών, που πλήρως εξανεμίζουν τα εισοδήματα μας. Ξεχνούν ακόμα ότι η απασχόλησή μας δεν είναι ετήσια, αλλά για τους περισσότερους από εμάς έχει καταντήσει εποχιακή” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ κατά την διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις από το πρωί στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, ενώ η  απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον παραπάνω χώρο και ώρα 10.30 π.μ.

Ρεπορτάζ: Κωσταντίνος Στάμου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος