ΠΕΝΕΝ: Απεργία σε συγκεκριμένα πλοία σε γραμμές του Ιονίου

Με αιχμή εργασιακά θέματα, η πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση για τις 13 Ιουνίου.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων το ναυτεργατικό σωματείο: “Στις 13/6/2018 από τις 05.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης ακινητοποιώντας το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» της εταιρείας «KEFALONIAN LINES» που εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Κυλλήνη – Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα και για όσο διάστημα θα χρειαστεί μέχρι την απόλυτη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα από την ΣΣΕ και την σχετική Ναυτική νομοθεσία.

Ανάλογη συνδικαλιστική δράση θα πραγματοποιηθεί στα πλοία: 1) «FIORDILEVANTE» 2) «MAREDILEVANTE» και 3) «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» της εταιρείας IONIANGROUP”.

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης, η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει ότι: “Τα τελευταία 4 χρόνια σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους της ΠΕΝΕΝ έχουν διαπιστωθεί σωρεία Ναυτεργατικών προβλημάτων στα πλοία της Πορθμειακής γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς και Πάτρας Κεφαλονιάς.

Τα προβλήματα αυτά αφορούν τους τομείς των ΣΣΕ (μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, μειωμένα μισθολόγια σε σχέση με την ισχύουσα ΣΣΕ, μη καταβολή της έχμασης στο πλήρωμα καταστρώματος), επίσης ανάλογα προβλήματα που συνδέονται με την υπερεργασία και την παραβίαση στην οργάνωση του χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των Ναυτεργατών.

Τα προβλήματα αυτά επανειλημμένα έχουν τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών οργάνων του ΥΕΝ χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να έχει καταστεί δυνατόν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος