ertnews.gr

Παναττική στάση της ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών την Πέμπτη 3 Μαΐου

02/05 15:32
Παναττική στάση της ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών την Πέμπτη 3 Μαΐου

Κινητοποίηση με αιχμή θέματα συνθηκών εργασίας και υγιεινής και ασφάλειας, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες μέλη της για την Πέμπτη 3 Μαΐου, έξω από το γενικό λογιστήριο του κράτους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ: “Στο πλαίσιο συντονισμού δράσης των Ομοσπονδιών, που ανέλαβε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 του Μάη 2018, ώρα 12:30μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που τους αφορά το θέμα.

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
  • Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες – χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).
  • Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version