“Όμηροι” χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Ο παραλογισμός της γραφειοκρατίας καλά κρατεί. Χιλιάδες σπίτια και οικόπεδα διεκδικεί παρανόμως το Δημόσιο (μέσω του Κτηγματολογίου) από τους πολίτες της Νέας Ιωνίας. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να λύσουν το πρόβλημα, αφού αυτός που παρανομεί είναι το Δημόσιο.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 , Ενημέρωση ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “σ’ εμάς, στη Νέα Ιωνία, μας έχουν πει και οι ίδιοι ότι η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Οριστικά και αμετάκλητα έχει εκδικαστεί η υπόθεση ότι αφενός η συγκεκριμένη έκταση στη Νέα Ιωνία άνηκε στον Πανάγιο Τάφο και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ σ’ ότι αφορά την Αλσούπολη, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι δασική έκταση αφού τη δεκαετία του ’50 έχει μπει στο σχέδιο”.

Ο Δήμος Ν. Ιωνίας Αττικής  είναι μεταξύ των θιγομένων από αυτές τις ενστάσεις τόσο της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών όσον και της Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας για όλες σχεδόν τις πλατείες , τις νησίδες , για σχολεία , παιδικούς σταθμούς , το κτίριο του Δημαρχείου , το κτίριο του Δήμου στη λεωφόρο Ηρακλείου κ.α.

Το Δημόσιο και η Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής (Δ/νση Δασών), διεκδικούν με ενστάσεις τους περιοχή της Ν. Ιωνίας που θεωρούν ότι εμπίπτει στο Δημόσιο Κτήμα Β.Κ.2064.

Οι αποστολές ειδοποιητηρίων στους δημότες, πάγωσαν για ένα μήνα, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα, αντί να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή άρχισε ξανά η αποστολή ειδοποιητηρίων και την Τετάρτη 24 Ιουνίου εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, παρέστησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, καθώς εκδικάστηκαν οι υποθέσεις τους.

“Όμηροι” χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών στο Δήμο Νέας Ιωνίας
Με χρώματα το τμήμα του Δήμου Νέας Ιωνίας που εμφανίστηκε το πρόβλημα.

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο Ειρηνοδικείο εκδικάστηκαν εκατοντάδες υποθέσεις από το Δήμο Γαλατσίου. Οι αποφάσεις θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για σπίτια που είχε παραχωρήσει το κράτος σε προσφυγικούς πληθυσμούς από 1923 και μετά. Στην πραγματικότητα το Κτηματολόγιο αμφισβητεί την νόμιμη διαδικασία δεκαετιών για την οποία υπάρχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Πηγή: ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος