“Όχι” Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Παρέμβαση προς το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έκαναν σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θέμα της παρέμβασης ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.
Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης των δημαρχών:
“Ο Υπουργός Eσωτερικών κ. Ν. Βούτσης με το χαρακτηρισμένο ως επείγον έγγραφό του που απεστάλη την 10η /6ου /2015 στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες της χώρας , απαιτεί  « την αμελλητί συμμόρφωσή»  τους  με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Απρίλη 2015 «για τη μεταφορά των ταμειακών  διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης  προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας» !!
Γνωρίζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ασφαλώς  ότι η άρνηση μιας σειράς Δήμων να πουν  όχι στην ΠΝΠ  που τους υποχρεώνει να διαθέσουν στην τράπεζα της Ελλάδας  υπέρ της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και των δανειστών,  τα όποια διαθέσιμα έχουν και μάλιστα για αόριστο χρόνο,  δεν είναι  απόφαση Δημαρχών άλλα απόφαση των Δημοτικών τους  συμβουλίων.

Επιλέγει ο αρμόδιος υπουργός να απευθυνθεί στους δημάρχους  ώστε  να εκφοβήσει και να εκβιάσει.
Ας γνωρίζει  ότι μια σειρά δημοτικά συμβούλια και μαζί τους και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης  γιατί η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη βοηθά το αντιλαϊκό πόλεμο που πέντε χρόνια τώρα τσακίζει το λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες , για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για την δημιουργία του.
Γιατί υποχρεώνει  τους Δήμους μας να υπολειτουργούν και να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών μας.
Γιατί μας επιβάλει  να  επιβαρύνουμε   με επιπρόσθετους  φόρους και τέλη τους  δημότες μας .
Γιατί  γνωρίζουμε  από πρότερες αντίστοιχες ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το PSI για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία , ότι δρόμος επανάκτησης των απωλειών για τον λαό σε διαπραγμάτευση τάχα με τους δανειστές  δεν υπάρχει .
Γιατί τα αιματηρά πλεονάσματα που προαναγγέλλει  και η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης θα τσακίσουν  παρά πέρα τις λαϊκές  ανάγκες και θα μετατρέψουν   ακόμα πιο γρήγορα τους δήμους  σε  μηχανισμούς  φοροεπιδρομής .
Γιατί είναι υποχρέωση μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ-ΔΝΤ , κεφαλαίου.
Καλούμε τα δημοτικά συμβούλια και τους δημάρχους  της χώρας να μην υποταχτούν και να απορρίψουν  τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις.  Να αξιοποιήσουν  τα όποια  χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα  είναι ζωτικές και ζοφερές .  Είναι ο δικός του μόχθος, τα ψίχουλα της φτώχιας δεν του αρμόζουν”.

 ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Ικαρίας: Σταμούλος Στέλιος
Καισαριανής: Σταμέλος Ηλίας
Πάτρας : Πελετίδης Κώστας
Πετρούπολης:  Σίμος Βαγγέλης
Χαϊδαρίου: Σελέκος Μιχάλης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συνεδριάζει σήμερ αΤρίτη και έχεισ την ημερήσια διάταξη το θέμα που θίγουν στην επιστολή τους οι δήμαρχοι.

Πηγές: Δήμος Πατρέων, Δήμος Ικαρίας, ΚΕΔΕ,

Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος