ΟΑΕΔ: Μέχρι 19/4 η προθεσμία για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων 22-29 ετών

Μέχρι τις 19 Απριλίου, είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών, η διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 20 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5.800 αιτήσεις για τις 3.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής:

– Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.

– Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

– Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψήφιους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης

– Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται οκτώ ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/anoikta-programmata).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος