ertnews.gr

Μηνύματα ικανοποίησης για τη δικαίωση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

14/07 19:58
Μηνύματα ικανοποίησης για τη δικαίωση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Συνεχίζεται ο θετικός απόηχος στις τάξεις των εργαζομένων, μετά τη δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Ελλάδας, αναφέρει: “Η Π.Ο.Ε.Μ χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση το Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που δικαιώνει τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων .

Με την απόφαση του το δικαστήριο κρίνει άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις και διατάσσει για τον καθένα ξεχωριστά τη καταβολή μισθών υπερημερίας και νόμιμων αποζημιώσεων.

Ο δίκαιος και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων δικαιώθηκε από αυτή τη δικαστική απόφαση”.

Επίσης το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής σχολιάζει: “Η επιμονή, η υπομονή και το ανεξάντλητο κουράγιο των εργαζομένων της ΒΦΛ των συμφερόντων Λαυρεντιάδη, δικαιώθηκε πανηγυρικά αφού και η δικαιοσύνη έκρινε:

-άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις
-προσχηματικές τις μηνύσεις κατά των εργαζομένων
-καταβολή αποζημίωσης και μισθούς υπερημερίας

Ο μεγάλος και διαρκής αγώνας των 180 εργαζομένων έδωσε το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι όταν με σημαία το δίκιο δίνεις έναν τίμιο αγώνα, τότε θα έρθει η ώρα που η επιμονή και η υπομονή θα αναγνωριστεί και θα δικαιωθεί.

Η άποψη ότι «οι έχοντες χρήμα και δύναμη» είναι ανίκητοι είναι ψευδής και επιβαλλόμενη στον λαό ώστε να καταστέλλεται η θέληση των εργαζομένων για αγώνες.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους αυτούς που στήριξαν τον αγώνα των εργαζομένων , ώστε να υπάρχει διάρκεια και τελικά δικαίωση αυτών.

Ένα ακόμα μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ στους 180 συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους για την αδιάκοπη μάχη και αντοχή τους”.

Σχετική είδηση: ΓΣΕΕ: Άκυρες και καταχρηστικές οι απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version