Μετανάστες άναψαν φωτιές πίσω από τον φράχτη στις Καστανιές (video)

Μεγάλες φωτιές άναψαν χθες μετανάστες σε όλο το μήκος του δάσους που βρίσκεται στα τουρκικά σύνορα πίσω από τον φράχτη στις Καστανιές. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχουν προέλθει από το κάψιμο των σκηνών των μεταναστών που βρίσκονταν κατασκηνωμένοι εκεί, ενώ δεν αποκλείουν να τις έχεις βάλει και η στρατοφυλακή. Όπως αναφέρει ο στρατιωτικός συντάκτης Γιώργος Σιδέρης, οι ενδείξεις τόσο των αστυνομικών όσο και στρατιωτικών αρχών δείχνουν ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να απομακρύνει τους μετανάστες από το δάσος στις Καστανιές και το Παζάρ Γκιουλέ και να τους μεταφέρει κάπου αλλού.

Οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Φυλάκιο 1 έβλεπαν ότι υπήρχε κινητικότητα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο περιμένουν τις επόμενες ώρες για να έχουν καλύτερη εικόνα του τι ακριβώς γίνεται, καθώς υπάρχει κόσμος ακόμη πίσω από το τουρκικό φυλάκιο. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει εφησυχασμός, τονίζουν οι ελληνικές αρχές.
Όπως είπε ο Γιώργος Σιδέρης χθες έκαναν την εμφάνιση τους και λεωφορεία προκειμένου να παραλάβουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο σημείο.

Οι ηγέτες της ΕΕ στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν τους κάνουν αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά και την πλήρη αλληλεγγύη τους “στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη – μέλη που έχουν επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο, μεταξύ άλλων στις προσπάθειές τους να διαχειριστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ”.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος