Μ. Θεμιστοκλέους: Καμία δόση εμβολίου χαμένη – Είναι δόση ζωής (video)

“Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που έχουν ελάχιστο ποσοστό (0,36%) χαμένων δόσεων”, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας την Παρασκευή 26/2/2021.   Η προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός  συνεχίζεται με την εκστρατεία εμβολιασμού.

Για την Παρασκευή 26/2, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μέχρι το απόγευμα είχαν γίνει 28.500 εμβολιασμοί και συνολικά από την αρχή, έχουν φτάσει τους 850.000.

Επίσης ανέφερε πως ο Καναδάς με 0,4% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 0,67% είναι χώρες με χαμηλό ποσοστό χαμένων δόσεων. Ο λόγος είναι ότι όταν ακυρωθούν κάποια ραντεβού για εμβολιασμό, προκύπτουν τα ποσοστά αυτά. Στη χώρα μας, επειδή τα εμβόλια έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, για να μην καταστραφούν από ακυρώσεις ραντεβού, τότε κινητοποιείται μηχανισμός από τις απογευματινές ώρες για να διατεθούν αλλού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι με αυτό τον τρόπο κινήθηκε ο μηχανισμός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή έχουν παίξει και οι ένοπλες δυνάμεις.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως πρόκειται για πρακτική που ακολουθούν και άλλες χώρες, κινητοποιώντας κλάδους που μπορούν να συμβάλλουν, όπως πχ οι διανομείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος