Κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές ιστοσελίδες-Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (video)

Ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες χάκαραν το απόγευμα άγνωστοι. Την υπόθεση ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μεταξύ των ιστοσελίδων που έγιναν στόχος της επίθεσης ήταν της ΕΥΠ, της Βουλής, του Χρηματιστηρίου, του ΥΠΕΞ, του ΥΠΟΙΚ.

Το πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες από τις ιστοσελίδες που αναφέραμε.Σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιες οι υπηρεσίες απενεργοποίησαν τους ιστοτόπους, ώστε να μην υπάρξει χακάρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν τεχνητή κίνηση στην ιστοσελίδα, σαν να υπάρχει δηλαδή μεγάλη επισκεψιμότητα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην είναι δυνατόν να ανοίξει τη σελίδα του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται ομάδα τούρκων χάκερς, που έκανε και σχετικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την υπόθεση, ερευνά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και άλλες υπηρεσίες, συγκεντρώνουν στοιχεία, θα αναλύσουν ηλεκτρονικά ίχνη , για να διαπιστώσουν από πού εκπορεύτηκαν οι επιθέσεις.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος