Κορονοϊός: Σταθεροποίηση των εισαγωγών, αλλά σε υψηλά επίπεδα – Αττική: 231 εισαγωγές στην εφημερία

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα στη χώρα, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων αλλά και της κόπωσης των πολιτών που δεν τηρούν τα μέτρα. Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.  Σε υψηλά επίπεδα κρατείται και το νούμερο των εισαγωγών ασθενών με Covid- 19 στα νοσοκομεία. Στην Αττική σημειώθηκαν 231 εισαγωγές  στην τελευταία εφημερία. Εκτός ΜΕΘ παραμένουν 49 διασωληνωμένοι ασθενείς.  Την ίδια ώρα επιστήμονες και κυβέρνηση απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ τον Ιούνιο έρχεται και η σειρά για τους υγιείς 40άρηδες να εμβολιαστούν.

Ενώ στην Αττική η επιδημιολογική εικόνα παραμένει τις τελευταίες ημέρες σταθερή, η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται ακάθεκτη στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη, η πίεση στα νοσοκομεία είναι στα επίπεδα του Νοεμβρίου. Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, με τους ειδικούς, μάλιστα, να αναμένουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους τις επόμενες ημέρες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 55-59, ενώ σειρά αναμένεται να πάρουν και άλλα άτομα με χρόνια νοσήματα, όπως υπέρταση και διαβήτης. Όσοι από αυτούς είναι κάτω των 30 ετών δεν θα κάνουν το εμβόλιο της ΑstraΖeneca, ενώ κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός για τους μεγαλύτερους σε ηλικία με το συγκεκριμένοι εμβόλιο.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να συνδράμουν στην καμπάνια υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των Ελλήνων.

Εάν τηρηθούν οι παραδώσεις του τριμήνου υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάσουμε τους υγιείς σαραντάρηδες τον Ιούνιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ απηύθυνε και αυτός έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση ή έχει κλείσει ραντεβού

Το 62% στους 85+

Το 63% στην ηλικία 80-84

Το 75% στην ηλικία 75-79

57% στους 70-74

50% στους 65-69

47% στους 60-64

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος