Κοντά στους Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές η KEΔΕ

Οδηγίες προς τους Δημάρχους και τα γραφεία πολιτικής προστασίας των Δήμων της Αττικής, απέστειλε η κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  και ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Μετά την εκδήλωση των περιαστικών δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί στις περιοχές του Υμηττού και του Κορωπίου και με βάση την συνεκτίμηση των μετεωρολογικών συνθηκών οι οποίες αναμένονται να επιδεινωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες προτείνονται στους δήμους της Αττικής τα ακόλουθα προληπτικά επιχειρησιακά μέτρα:

Α. Τα γραφεία πολιτικής προστασίας να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό και τα μέσα σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια.

Β. Να διαθέσουν ειδικά μέσα όπως πχ. πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, προωθητές γαιών, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού κ.α. στους πληττόμενους δήμους μετά από τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Γ. Να εντείνουν την αστυνόμευση-επιτήρηση του περιαστικού Δάσους της περιοχής τους σε 24ωρη βάση.

Δ. Να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας τις πιστοποιημένες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής τους.

Ε. Να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών προς τις περιοχές των μετώπων των πυρκαγιών.

Ο Πρόεδρος και η ΚΕΔΕ βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί και ήδη έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σύμφωνα με το θεσμικό της ρόλο. Σε περίπτωση επιδείνωσης των φαινομένων θα κλιμακωθούν και οι ενέργειες επιχειρησιακής εμπλοκής”.

Ο Δήμος Καισαριανής με ανακοίνωσή του αναφέρει πως: “Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε φωτιά στον Υμηττό, στην περιοχή του Καρέα, η οποία και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ νέες εστίες «έσκαγαν» συνεχώς.

Αμέσως κατέφθασαν εκεί οι υδροφόρες του Δήμου, η ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής με επικεφαλής το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

Καλούμε το λαό της Καισαριανής να είναι σε εγρήγορση για την προστασία του φυσικού πλούτου του Υμηττού και να είναι διαθέσιμος σε περίπτωση που θα είναι επιβεβλημένη η συνδρομή του στην επικούρηση της πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, οργανωμένα και κάτω από τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής.

Επισυνάπτουμε και σχετικό έγγραφο του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αθήνα”.

Κοντά στους Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές η KEΔΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος