KEΔE: Συνεδρίαση στις 26/8 για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα

Το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αυξημένη εισροή προσφύγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους Δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

KEΔE: Συνεδρίαση στις 26/8 για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημαΕπισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί με επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, η Αναπληρώτρια Υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής  Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

Στην επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους αρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς επισημαίνεται ότι “η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχοντας δεχθεί μηνύματα αγωνίας από Δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούσε το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής, σας είχε προσκαλέσει τον περασμένο Απρίλιο σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης, να μεταφέρει τις προτάσεις των Δήμων και να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ανθρωπιστικού κυρίως περιεχομένου αλλά και συντονισμού ενεργειών μεταξύ της Διοίκησης και της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης”.

 KEΔE: Συνεδρίαση στις 26/8 για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα

Ωστόσο ο Γ. Πατούλης επισημαίνει πως “από τότε μέχρι σήμερα δυστυχώς τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά και επεκταθεί στην πολύπαθη πρωτεύουσα και στην παραμεθόριο, απ’ όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μετά την ένταση του φαινόμενου και επειδή τα χειρότερα έρχονται, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους Δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου σε κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 12.00, στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε για να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει, ώστε να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην αντιμετώπιση αυτής της εκρηκτικής κατάστασης.

Πρότασή μας αποτελεί, πως δια της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας. Η παρουσία σας λοιπόν, καθώς και εκείνη συνεργατών σας, εάν το κρίνετε σκόπιμο, είναι απολύτως απαραίτητη και γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος