Η στιγμή της σύλληψης του «ληστή με τα τατουάζ» (video-ντοκουμέντο)

Η αστυνομία συνέλαβε τον «υπ’ αριθμόν ένα» ύποπτο για τη ληστεία σε τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας. Ο 33χρονος ληστής με τα τατουάζ -δραπέτης των φυλακών Λάρισας- κατά τη σύλληψή του έφερε βαρύ οπλισμό. Η ΕΡΤ εξασφάλισε βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή του εντοπισμού του.

Είναι η στιγμή που οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κυνηγούν τον 33χρονο δραπέτη των φυλακών Λάρισας για να του περάσουν χειροπέδες, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Στο βίντεο που αποκαλύπτει η ΕΡΤ απεικονίζονται οι αστυνομικοί με κράνη να αποβιβάζονται από τις μοτοσικλέτες και να τρέχουν προς τον 33χρονο, που μόλις έχει αποβιβαστεί από ταξί. Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης η λεωφόρος Κατεχάκη είναι γεμάτη αυτοκίνητα. Η κίνηση σταματά, ο 33χρονος προσπαθεί να διαφύγει αλλά μάταια.
Πάνω του είχε μία τσάντα με ένα Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και έξι γεμιστήρες.

Ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στην τσάντα του κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είτε ήταν έτοιμος για κάποια νέα επίθεση είτε ήταν έτοιμος να πυροβολήσει σε περίπτωση ελέγχου του.

Ο 33χρονος είχε παραβιάσει στις 2 Αυγούστου την άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές Λάρισας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος έχει ταυτοποιηθεί για την κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στα μέσα Σεπτεμβρίου, μέσα από την ανάλυση του βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται να κρατάει Καλάσνικοφ με το αριστερό του χέρι, στο οποίο έχει και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.

Η αστυνομία αναζητά τον συνεργό του 33χρονου στη ληστεία στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του σε δύο ακόμα ληστείες τραπεζών στα Πετράλωνα και στη Μεταμόρφωση.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος