ertnews.gr

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Απόφαση για έναρξη 48ωρων απεργιών

16/04 18:11
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Απόφαση για έναρξη 48ωρων απεργιών

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 16/4 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα αφορά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει ότι: “Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ , εξετάστηκε καλύτερη η οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται σε ολόκληρο τον Ομιλο ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των Βουλευτών, η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής αλλά και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας”.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει πως: “Υπενθυμίζεται πως με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία –Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν, με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version