ertnews.gr

Εξωσωματική γονιμοποίηση για πρώτη φορά σε ζευγάρι με λοίμωξη Covid-19

07/09 17:21
Εξωσωματική γονιμοποίηση για πρώτη φορά σε ζευγάρι με λοίμωξη Covid-19

(photo by Galina Fomina)

Η Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Γ’  Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο ΠΓΝ Αττικόν πραγματοποίησε στις 5/9/2020 την πρώτη ωοληψία για εξωσωματική γονιμοποίηση σε ζευγάρι με λοίμωξη Covid-19.

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική φορέας και ο σύζυγος παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία. Το πρόβλημα προέκυψε καθώς η γυναίκα, παρά τις συστάσεις, προχώρησε στην τελική πυροδότηση της ωοθυλακιορρηξίας, μη γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του τεστ για Covid-19, στο οποίο είχε υποβληθεί.

Η ωοληψία πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας κ. Ε. Μακράκη και τη Διευθύντρια της κλινικής Καθηγήτρια κ. Σ. Καλανταρίδου, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο επεμβάσεων ασθενών με λοίμωξη Covid-19. O μοριακός έλεγχος του σπέρματος για έλεγχο της παρουσίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι αρνητικός.

Τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου του ωοθυλακικού υγρού δεν έχουν βγει ακόμα. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η εμβρυολόγος κ. Τ. Βράντζα θα προχωρήσει σε γονιμοποίηση των ωαρίων και κατάψυξη, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες. Η εμβρυομεταφορά θα γίνει αργότερα, αφού πρώτα εξαλειφθεί η λοίμωξη από τον οργανισμό της γυναίκας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version