ertnews.gr

Ευρωβαρόμετρο: Αρνητικές πρωτιές των Ελλήνων στην υπεύθυνη οδήγηση (video)

03/11 22:00
Ευρωβαρόμετρο: Αρνητικές πρωτιές των Ελλήνων στην υπεύθυνη οδήγηση (video)

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για την υπεύθυνη oδήγηση στην Ελλάδα. Μπορεί η χώρα μας να μην κατέχει την πρωτιά, αφού χειρότεροι οδηγοί θεωρούνται οι Ιταλοί, καταγράφει όμως σημαντικά αρνητικά ρεκόρ.

Στην Ελλάδα κατά την οδήγηση, το 35% των οδηγών ρυθμίζει το GPS, το 49% τηλεφωνεί χρησιμοποιώντας το Bluetooth, το 26% γράφει ή διαβάζει SMS ή email, τo 54% τηλεφωνεί χωρίς hands-free (ποσοστό ρεκόρ), ενώ το 49% τηλεφωνεί με ακουστικά (επίσης ποσοστό ρεκόρ).

Οι Έλληνες εμφανίζονται πολύ επικριτικοί απέναντι στους συμπατριώτες τους, αν και είναι πιο ανεκτικοί όταν αξιολογούν τη δική τους συμπεριφορά, ενώ ένα 73% (ποσοστό ρεκόρ) παραδέχεται ότι βρίζει άλλους οδηγούς.

Επίσης, οι Έλληνες παραδέχονται ότι κορνάρουν χωρίς λόγο, ότι προσπερνούν από τα δεξιά σε αυτοκινητόδρομο ή ακόμη ότι κολλούν επίτηδες στο προπορευόμενο όχημα μόνο και μόνο επειδή ο οδηγός τούς εκνεύρισε.

Θλιβερό ρεκόρ κατέχουν οι Έλληνες οδηγοί και σε ό,τι αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την κατάληψη της λωρίδας έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νεφέλη Τζανετάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version