ertnews.gr

Eβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων σε πλοία και μέσα σταθερής τροχιάς

22/07 20:31
Eβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων σε πλοία και μέσα σταθερής τροχιάς

Με 48ωρη απεργία στη ναυτιλία τη Δευτέρα και την Τρίτη 2 και 3 Νοεμβρίου, αλλά και με στάση εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι σε αυτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών δένουν στα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αιχμές εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο ενώ με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.  Eπίσης απεργιακό εξώδικο με αναλυτική αναφορά των αιτημάτων της (δείτε το ΕΔΩ) έστειλε στους αρμόδιους φορείς η πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την προσεχή Τρίτη οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ απο τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η στάση εργασίας είναι προειδοποιητική και την αποφάσισαν οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας “την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρισκονται σήμερα”.

Πηγές: Α΄ Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΠΝΟ, ΠΕΝΕΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version