Εμβολιασμοί: Χτίζεται με γοργούς ρυθμούς το τείχος ανοσίας (video)

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ξεπερνούν τα 120.000 ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 και τα 40.000 για τις ηλικίες 40-44, ενώ αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες από 45 έως 49 ετών. Aπό τις 15 Μαΐου θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόκειται για την εμβολιαστική κάλυψη άνω των 44.000 ατόμων με την χορήγηση των διαθέσιμων σκευασμάτων να γίνεται κατ’ οίκον. Η εμβολιαστική κάλυψη της συγκεκριμένης κατηγορίας, αποτελεί μια από τις κυβερνητικές προτεραιότητες. Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι υπό κατάρτιση και αποτελεί επιδίωξη να έχει ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη η εφαρμογή του θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις δεκαπέντε Μαΐου, όμως αναζητούνται λύσεις σε τεχνικές δυσκολίες.

Η ανταπόκριση των 40-44 ήταν τόσο μεγάλη ήδη από χθες το βράδυ 29/4, που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ανοίξει περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές μέσα στη νύχτα, ενώ σήμερα σε μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα παρατηρήθηκαν ακόμη και εικόνες συνωστισμού.

Στην ομάδα 30 – 39, από την Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν κλειστεί 120.000 ραντεβού ενώ 12.000 νέοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Στην ομάδα 40 – 44, από το βράδυ της Μ. Πέμπτης που άνοιξε η πλατφόρμα είχαν κλειστεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι περισσότερα από 45.000 ραντεβού και οι πρώτοι 500 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Μεγάλη είναι η προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι.

Τον Μάιο αναμένονται περισσότεροι από 2 εκ. εμβολιασμοί και άλλα 3 εκ. τον Ιούνιο, προκειμένου να χτιστεί το “τείχος ανοσίας”.

Στη μάχη κατά του κορονοϊού και το εισπνεόμενο φάρμακο του Ισραήλ, με κλινικές δοκιμές που ξεκινούν σε δύο νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, το Σωτηρία και το Αττικόν, έπειτα από διακρατική συμφωνία και την παρουσία το τελευταίο 48ωρο στην Αθήνα του ίδιου του δημιουργού του Καθηγητή Ιατρικής, Ναντίρ Αρμπέρ.

Όπως είπε στην ΕΡΤ , το φάρμακο δεν προκάλεσε παρενέργειες στους ασθενείς που το έλαβαν και είχε θετική επίδραση στην εξέλιξή τους.

“Μέχρι στιγμής δώσαμε το φάρμακο σε 35 ασθενείς στο Ισραήλ και σε άλλους στο Κέντρο μου εκτός πρωτοκόλλου και σε όλες τις περιπτώσεις το φάρμακο ήταν ασφαλές και μας δίνει ελπίδες ότι είναι αποτελεσματικό” τόνισε ο κ. Αρμπέρ.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που καθίστανται υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με φυσική παρουσία και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που συναλλάσονται με το κοινό, η παραλαβή τους από τα φαρμακεία σταματά από σήμερα και ως την Τετάρτη λόγω της εορτής του Πάσχα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος