ertnews.gr

Εγκαινιάστηκε το νέο διαμάντι της Αθήνας, το Μουσείο Γουλανδρή (video)

01/10 13:30
Εγκαινιάστηκε το νέο διαμάντι της Αθήνας, το Μουσείο Γουλανδρή (video)

Tο νέο μουσείο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή με μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές μοντέρνας Τέχνης διεθνώς είναι το νέο διαμάντι της Αθήνας.

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αναμονής η μυθική συλλογή του ζεύγους Γουλανδρή επιτέλους εκτίθεται στην οδό Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι, λίγα μόλις μέτρα από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Και από αύριο θα είναι επισκέψιμη στο κοινό σε ένα επιβλητικό 11όροφο κτίριο με συλλογική επιφάνεια 7.250 τετραγωνικά μέτρα.

Τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή έγιναν σήμερα και αναμφίβολα είναι το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός διεθνώς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που γνώριζε το ζεύγος Γουλανδρή μίλησε για το όραμά τους και την κοινωνική τους προσφορά και θύμισε ότι επί Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε γίνει προσπάθεια στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ώστε να βρεθεί στέγη για την περίφημη συλλογή του ζεύγους Γουλανδρή.

Εγκαινιάστηκε το νέο διαμάντι της Αθήνας, το Μουσείο Γουλανδρή (video)

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την επίμονη προσπάθεια του ζεύγους Γουλανδρή και του Ιδρύματός τους που κράτησε 27 χρόνια για την δημιουργία ενός μουσείου που θα στέγαζε την μυθική συλλογή τους και -όπως είπε- ήταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1992 που τότε ανταποκρίθηκε στο όραμά τους και είχε παραχωρήσει ένα οικόπεδο στη Ρηγίλλης για την ανέγερση του μουσείου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version