ertnews.gr

Δύο νέες μετασεισμικές δονήσεις στο Ιόνιο

12/11 08:30
Δύο νέες μετασεισμικές δονήσεις στο Ιόνιο

Νέα ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 296 χλμ δυτικά/νοτιοδυτικά της Αθήνας κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, στις 08:50 ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 76 χλμ νοτια/νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Νωρίτερα, 1.38 μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε «ασθενής» σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 01:38 στο Ιόνιο πέλαγος, με επίκεντρο του τη θαλάσσια περιοχή 36 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 285 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών έδωσε το σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 4 χιλιόμετρα, και επίκεντρο 36χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Από την πλευρά του, το Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ,(USGS) δίνει το σεισμό στα 4,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10).

Σχετική είδηση:Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών στο Ιόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version