Δίκη Χρυσής Αυγής: Tα έωλα επιχειρήματα των καταδικασθέντων για αναστολή

Με νύχια και με δόντια, οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν τώρα να πάρουν από το δικαστήριο αναστολή και να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο. Μέλη του Διευθυντηρίου μάλιστα, επικαλέστηκαν ακόμη και τους υπέργηρους γονείς τους για να γλιτώσουν τις βαριές ποινές.

Πριν από 7 χρόνια, ως πυρηνάρχης Νίκαιας, έδινε εντολή για τη συγκρότηση τάγματος εφόδου που κατέληξε στη δολοφονία Φύσσα, σήμερα ο καταδικασμένος σε 10ετη κάθειρξη Γιώργος Πατέλης… γράφει στίχους και τραγουδά. Και οι στίχοι μοιάζουν πέρα για πέρα βιωματικοί…

“Ένα πρωί που ξύπνησα ήταν τα πάντα χαμένα, προσπάθησα να σηκωθώ μα ήταν όλα πνιγμένα στο αίμα…”.  Σύμφωνα ωστόσο με τον μάρτυρα που κατέθεσε στο δικαστήριο ζητώντας αναστολή για τον καταδικασθέντα Πατέλη, ο πρώην πυρηνάρχης με τους στίχους του αποκηρύσσει τη βία

Ο ένας μετά τον άλλο, οι καταδικασθέντες σπεύδουν να ζητήσουν την επιείκεια του δικαστηρίου, ώστε να τους χορηγηθεί αναστολή και να μη μπουν στη φυλακή. Από το πρωί στη δικαστική αίθουσα παρήλασαν συγγενείς, εργοδότες και συνάδελφοί τους προκειμένου να καταθέσουν.

Ο καταδικασθείς σε 6ετη κάθειρξη, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έφερε στο δικαστήριο τον ηλικιωμένο πατέρα του προκειμένου να βεβαιώσει ενώπιον του δικαστηρίου τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο καταδικασμένος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης έλαβε αποστομωτική απάντηση από τη Μαρία Λεπενιώτη, όταν ζήτησε να φύγει από τη δικαστική αίθουσα.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι καταδικασμένοι Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Χορήγηση αναστολής δε θα είναι δικαιοσύνη, θα είναι μαχαιριά στην καρδιά στα θύματα και τις οικογένειές τους” δήλωσε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ο άνθρωπος που ως πυρηνάρχης Περάματος είχε σκορπίσει το φόβο και τον τρόμο στην περιοχή, που καταδικάστηκε για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος Αιγύπτιου ψαρά, για την επίθεση κατά 3 μελών του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή, και για τη δράση του ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε αναστολή γιατί είναι… πολύτεκνος πατέρας.

“Έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία” ανέφερε ο συνήγορος του Α. Πανταζή.

Αμετανόητοι οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, μίλησαν για… περιπέτεια με τον Πακιστανό εργάτη που τους αμαύρωσε το λευκό ποινικό μητρώο.

“Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα. Ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό” είπε ο συνήγορος του δολοφόνου του Λουκμάν.

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν έχει τελειώσει, δηλώνει με άρθρο παρέμβασή του ο Μίκης Θεοδωράκης, συγχαίροντας παράλληλα τη δικαιοσύνη για την απόφασή της.

Θύματα ακροδεξιών επιθέσεων μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για τα συναισθήματα και την αγωνία τους εν αναμονή των αποφάσεων για τις ποινές της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αγορεύσεις και οι καταθέσεις μαρτύρων επί της αναστολής αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος