Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές – Την Πέμπτη η συνέχεια της δίκης (video)

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής με την πρόταση της εισαγγελέως επί αιτημάτων που υπέβαλαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός. Πιθανότατα το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών των καταδικασθέντων.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υπεραμύνθηκε της πρότασής της περί παροχής αναστολής σε όλους τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες εκτός από τον Γιώργο Ρουπακιά. Η κα. Οικονόμου ανέπτυξε τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων και έκανε λόγο για ανοίκεια επίθεση εναντίον της από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής. Παρών στην αίθουσα ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος επιχείρησε να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα.

Ο Η. Κασιδιάρης επιχειρεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα

Η κα. Οικονόμου ανέφερε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα έχουν καταργηθεί τα άρθρα που αναφέρονται σε υπότροπους εγκληματίες, και έχουν παραμείνει μόνο για ορισμένα εγκλήματα. Επανέλαβε ότι η πρότασή της για χορήγηση ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος στους καταδικασμένους σε κάθειρξη, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Λαγού, ασχέτως εάν ο ίδιος το ζήτησε ή όχι, είναι σύμφωνη με τον Νόμο, καθώς όλοι οι καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πληρούν τις προδιαγραφές του Νόμου. Υποστήριξε επίσης, ότι η καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου το 1979 δεν αφορά -όπως είπε- εκρηκτικούς μηχανισμούς και έκρηξη.

Επίσης, ανέφερε ότι οι καταδικασθέντες αμετακλήτως για τη δολοφονία Λουκμάν και για την επίθεση στον χώρο «Αντίπνοια», αφενός έχουν εκτίσει τις ποινές τους και αφετέρου τα εγκλήματα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν τελέστηκαν εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία καταδικάστηκαν τώρα.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η κ. Οικονόμου καταφέρθηκε σε βάρος της Πολιτικής Αγωγής για τις δηλώσεις στις οποίες προβαίνει, λέγοντας ότι «η Πολιτική Αγωγή παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων”.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο μεταξύ, στη δευτερολογία του ζήτησε να εξεταστεί “παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Η. Κασιδιάρης υποστήριξε, ότι υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο δεν αξιοποιήθηκε από το δικαστήριο και διέλαθε της προσοχής των δικαστών. Πρόκειται, όπως είπε για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τις κρίσιμες ημέρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως ανέφερε, ανώτατο στέλεχος της τότε  κυβέρνησης Σαμαρά, μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ΄ομολογίαν δράστη  του φόνου δύο ημέρες αργότερα. Όπως είπε συγκεκριμένα «Το πρόσωπο αυτό είχε συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση. Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά , δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό το φόνο. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου. Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη;» Ο  Η. Κασιδιάρης ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος