ertnews.gr

Διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 17/3

09/03 16:57
Διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 17/3

Σειρά κινητοποιήσεων σε πάνω από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο και σε αρκετές της Ελλάδας, θα εξελιχθούν στις 17 Μαρτίου με αφορμή τη διεθνή ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα διεξαχθεί στις 3:00 μ.μ., στην Ομόνοια, ενώ συνδικάτα, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, ανακοινώνουν αυτή την περίοδο τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ: “Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Απαιτούμε να σταματήσουν οι απάνθρωπες πολιτικές «αποτροπής» της προσφυγιάς, που στοιχίζουν καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο και στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία. Διαδηλώνουμε με στόχο την ακύρωση των αντιμεταναστευτικών πολιτικών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, τη μεταφορά τους από τα επικίνδυνα hot-spot του Αιγαίου στην ενδοχώρα και τη στέγασή τους σε διαμερίσματα.

Απέναντι στην ρατσιστική επιθετικότητα, διαδηλώνουμε για την ανατροπή των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αναπαράγουν και ενισχύουν τις φασιστικές, ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον εθνικισμό και υπέρ της φιλίας των λαών.

Στις 17 Μάρτη κατεβαίνουμε στους δρόμους ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας την καταδίκη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας τους στη δίκη της ΧΑ και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Στις 17 Μάρτη απαιτούμε να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, που γεννούν ακόμα μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα και απειλούν την περιοχή με γενικότερη ανάφλεξη. Το δίλημμα πόλεμος ή ειρήνη δεν θέλουμε να τεθεί στη «γειτονιά μας» και ως συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να υπερασπίσουμε την ειρήνη και να αποτρέψουμε κάθε επικίνδυνη εξέλιξη!

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζί: ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Για ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους. Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στο συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη, στις 3:00μμ, στην Ομόνοια”.

Για το ίδιο θέμα, το συλλαλητήριο στις 17 Μαρτίου, η ΚΕΕΡΦΑ εκτός από το κάλεσμα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, αναφέρεται και στα τελευταία γεγονότα, σχολιάζοντας πως: “Οι συλλήψεις των μελών της ναζιστικής οργάνωσης COMBAT-18 και ΑΜΕ και οι άμεσες διασυνδέσεις τους με την Χρυσή Αυγή έφεραν στο φως τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.
Η υπόδικη Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν ανέστειλε τις δολοφονικές επιθέσεις της, όχι μόνο δεν διάλυσε τα τάγματα εφόδου, αλλά επιχείρησε να δώσει συνέχεια με κέντρο τον πυρήνα της στον Πειραιά και το στέλεχος της Σ.Δεβελέκο. Πρόκειται για το τάγμα το οποίο ανέλαβε εργολαβικά να παριστάνει “το κοινό” στην διαδικασία της δίκης προχωρώντας στην οργανωμένη επίθεση κατά της δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Ευγενίας Κουνιάκη και τους προπηλακισμούς κατά της Μάγδας Φύσσα.

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να επανακτήσει νομιμοποίηση ως “πολιτικό κόμμα” την ώρα που στελέχη της συμμετέχουν με την παρουσία τους στις επιθέσεις κατά μεταναστών και αντιφασιστικών κινήσεων.

Είναι ώρα να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι φασίστες ένοχοι των δολοφονικών επιθέσεων κατά του ΕΚΧ Φαβέλα στο Πειραιά με βαριά τραυματία την Ελευθερία Τομπατζάγλου, δικηγόρο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, ο Σ.Δεβελέκος και το τάγμα του για την επίθεση σε βάρος της Ευγενίας Κουνιάκη, οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών εργατών γης. Όσο, οι υποθέσεις αργοπορούν και χάνονται σε συρτάρια, τόσο οι νεοναζί θα αναγεννιούνται με νέα σχήματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version