Χρυσή Αυγή: Αμετανόητο το “διευθυντήριο” οδηγήθηκε στη φυλακή (video)

Η χαραυγή θα βρει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη της οργάνωσης. Προκλητικοί έως το τέλος βγήκαν με χειροπέδες από τη ΓΑΔΑ και μπήκαν στις κλούβες της αστυνομίας, την ώρα που λιγοστοί πλέον υποστηρικτές τους χειροκροτούσαν και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Πρώτος βρήκε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ακολούθησε ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος. Η κόρη του Ουρανία του φώναξε πως είναι περήφανη γι΄ αυτόν.

Στην ίδια κλούβα, επιβιβάστηκαν ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι πρώην βουλευτές Γερμενής, Μπαρμπαρούσης, και Παναγιώταρος. Νωρίτερα με βαν τις αστυνομίας είχαν γίνει οι μεταγωγές του Καζαντζόγλου και της Βενετίας Πόπορη για τις φυλακές Μαλανδρίνου και Ελαιώνα Θηβών.

Οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής και Παναγιώταρος βρίσκονται ήδη στις φυλακές Δομοκού ενώ οι Γιώργος Ρουπακιάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος στο Μαλανδρίνο.

Το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού έφτασε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρουν πηγές του κοινοβουλίου.

Η νύχτα στη ΓΑΔΑ

Σε πέντε διαφορετικά κελιά στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, πέρασαν την νύχτα τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Νίκος Μίχος, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και άλλα 18 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάδρομο των κρατητηρίων συναντήθηκαν και συνομίλησαν για λίγο οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης αν και οι σχέσεις τους είχαν παγώσει μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και τις «αρχηγικές» κινήσεις που φέρεται να έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Περασμένα μεσάνυχτα ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε από αστυνομικό φρουρό να του φέρει ένα βιβλίο από την τσάντα του. Το ίδιο έκανε και ο γνωστός ως Καιάδας Γιώργος Γερμενής ο οποίος επέλεξε την Ιλιάδα…

Ελάχιστοι από τους 25 συλληφθέντες δέχτηκαν επισκεπτήριο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος