ertnews.gr

Αρνητές πεθαίνουν από κορονοϊό — Αρνούνται και τη διασωλήνωση (video)

14/11 16:28
Αρνητές πεθαίνουν από κορονοϊό — Αρνούνται και τη διασωλήνωση (video)

Φωτ. Αρχείου — AP Photo / Ricardo Garcia Vilanova

Πόνο και ένα τεράστιο «γιατί» γεννούν οι ιστορίες ανθρώπων που χάνουν τη μάχη με τον κορονοϊό επειδή αρνούνται τον ιό και τη διασωλήνωση. Τα πιο τραγικά περιστατικά αφορούν ασθενείς που -στο κατώφλι του θανάτου- οικτίρουν τις επιλογές τους, την ώρα που διαπιστώνουν ότι είναι πια πολύ αργά για να τις διορθώσουν.

Πληθαίνουν τα περιστατικά με ασθενείς με κορονοιό που αρνούνται τη διασωλήνωσή τους ακόμα και λίγο πριν από το θάνατο. Μέσα σε λίγες ημέρες, πέντε νέες περιπτώσεις προκάλεσαν σοκ σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα.

Μία γυναίκα πενήντα ενός ετών από τη Θεσσαλονίκη κατέληξε, καθώς αγνοούσε τις συστάσεις των γιατρών και επέμενε ότι δεν χρειάζεται να διασωληνωθεί. Η αρνήτρια ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου συνομιλούσε μέσω Facebook με υγειονομικό που την καθοδηγούσε μέσω μηνυμάτων.

Άλλος ασθενής με κορονοιό στο ίδιο νοσοκομείο πέταξε τα σωληνάκια και βγήκε από το θάλαμο νοσηλείας, με τους γιατρούς να τον βρίσκουν στα παγκάκια του νοσοκομείου.

Στο Βόλο δύο περιστατικά με αρνητές συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία.

Σοκαρισμένη και η τοπική κοινωνία του Νέου Κρίκελου που αποχαιρέτησε τον πρόεδρο της ερασιτεχνική τοπικής ομάδας. Ο άνδρας, πατέρας δύο μικρών παιδιών, ήταν αρνητής, κόλλησε κορονοιό και λίγες ημέρες μετά κατέληξε.

Το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας την αναμνηστική δόση.

Στη Λάρισα αρνητής έχασε τη ζωή του, όταν δεν επέτρεψε στους γιατρούς να τον διασωληνώσουν, παρά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version