ertnews.gr

Ανοιχτές οι πληγές στην Αν. Αττική – Αγώνας για αποκατάσταση (video)

29/07 17:40
Ανοιχτές οι πληγές στην Αν. Αττική – Αγώνας για αποκατάσταση (video)

Εξι 24ωρα μετά τη φονική πυρκαγιά, οι πληγές στο Μάτι παραμένουν ορθάνοιχτες και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα και αν ποτέ θα κλείσουν.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ. Οι γραμμές προς Ν. Βουτζά και Μαραθώνα έχουν αποκατασταθεί. Τα συνεργεία δουλεύουν νυχθημερόν για να συνδέσουν τις βασικές γραμμές παροχής. Υπάρχει νερό στο Μάτι και οι κάτοικοι προσπαθούν να καθαρίσουν την ιδιοκτησία τους. Όσοι εργάζονται εκεί οφείλουν να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το δημοτικό γυμναστήριο Ραφήνας μετατράπηκε από τις πρώτες ώρες της ανείπωτης τραγωδίας σε μία αγκαλά αγάπης και αλληλεγγύης προς του συμπολίτες μας. Εκεί εθελοντές συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Το κύμα αλληλεγγύης είναι πρωτοφανές, άνθρωποι έρχονται από όλη την Αθήνα για να εργαστούν εθελοντικά.

Πέρα από τους πολίτες, εταιρείες και επιχειρήσεις προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη είναι συγκινημένοι. Στον Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι, κάτοικοι έχουν αυτο-οργανωθεί και βοηθούν τους συμπολίτες τους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών για τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας. Δύτες και ναυαγοσώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι μιλούν στην ΕΡΤ για την επόμενη μέρα και προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές της τραγωδίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ν. Καπόγλης, Κ. Μπατζάκη, Γ. Καρυωτάκης, Σ. Φίλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version