Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα-Εξαδάκτυλος: Μάσκα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές τουλάχιστον για 7 μέρες (audio)

Επιβαρυμένη εμφανίζεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας για άλλο ένα 24ωρο, με καταγραφή άνω των 200 θετικών περιστατικών για πέμπτο 24ωρο. Μία 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στο Νοσοκομείο «Παπανικολαου» της Θεσσαλονίκης και δεν σχετίζεται με τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, κατέληξε σήμερα από επιπτώσεις του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 229 τον συνολικό αριθμό όσων έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας.

Από χθες άλλοι 217 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί, από τους οποίους 18 εισαγόμενα, 73 στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διασπορά σε αρκετούς νομούς της χώρας, με την Κρήτη να μετρά και αυτή 26 κρούσματα.

Επίσης 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και 17χρονη που βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα είναι το βρέφος τρεισήμισι μηνών απο την Έδεσσα, που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό.

Συνελήφθησαν και κρατούνται σε απομόνωση οι τρεις νεαροί που αγνόησαν την εντολή για παραμονή τους σε υποχρεωτική καραντίνα και χθες ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς από την Πάτμο στον Πειραιά. Οι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι θετικοί.

Χθες ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διενήργησαν 300 ελέγχους στα Λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, σε όσους ταξιδιώτες επέστρεφαν στην Αττική και δέχτηκαν οικειοθελώς. Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται και θα επαναληφθούν όπου απαιτείται, προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. “Θα συνεκτιμήσουμε τα στοιχεία και την άλλη Κυριακή, όπου είναι πάλι μεγάλη η επιστροφή θα γίνει ευρύτατος έλεγχος” είπε στην ΕΡΤ ο κ. Πατούλης.

Εξαδάκτυλος: Μάσκα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές τουλάχιστον για 7 μέρες

Είμαστε στην πολύ αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μπορούμε ακόμα να επηρεάσουμε και το ύψος και το βάθος του με μερικά  απλά πράγματα: μάσκα παντού, μάσκα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές για τουλάχιστον 7 μέρες , μεγάλη προσοχή στις ευάλωτες ομάδες , τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός χεριών και ατομική υγιεινή, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Τόνισε πως τα μέτρα δεν αποδίδουν με την ανακοίνωση και την λήψη τους, αλλά με την εφαρμογή τους και τη συνεπή τήρησή τους.

Σημείωσε πως όσο επιβαρύνεται η Δημόσια Υγεία, επιβαρύνεται και η οικονομία με αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές, γι’ αυτό πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα.

Κορονοϊός – Βατόπουλος στην ΕΡΤ: «Κλειδί» ο αυτοπεριορισμός – Η κατάσταση πολύ πιο επικίνδυνη από τον Μάρτιο (video)

Έκκληση προς τους νέους

Το στοίχημα οι αρχές θεωρούν είναι να πιστούν οι νέοι να τηρήσουν μέτρα και αποστάσεις αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Πηγή ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος