ertnews.gr

ΑΔΕΔΥ: Η μάχη εναντίον της αξιολόγησης και σε νομικό επίπεδο

20/09 16:37
ΑΔΕΔΥ: Η μάχη εναντίον της αξιολόγησης και σε νομικό επίπεδο

Με αρνητική θέση ως προς το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τις αντιδράσεις της στο θεσμικό – νομικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 19/9 έγινε στάση εργασίας και διαδήλωση των δημοσίων υπαλλήλων για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ, η δικηγόρος Μαρία –Μαγδαληνή Τσίπρα: “Μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω επί του κάτωθι ερωτήματος:

«Μπορεί η συμμετοχή υπαλλήλου στην νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, να εκληφθεί ως «μη εκπλήρωση της υποχρέωσης αξιολόγησης, η οποία αποστερεί από τους υπαλλήλους την δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 και του ν. 3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις«; Ομοίως, μπορεί η μη ύπαρξη «βεβαίωσης τήρησης των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης» να αποτελέσει προϋπόθεση για την συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, όταν η μη εκπλήρωση των ως άνω υποχρεώσεων, οφείλεται σε συμμετοχή στην ως άνω νόμιμα προκηρυχθείσα απεργία;»

Η αναλυτική αιτιολόγηση σε ένα μακροσκελές κείμενο που αναφέρεται αναλυτικά και με νομικούς όρους στο θέμα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα στα κόμματα και τους βουλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version