5000 μετανάστες στον Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου – 303 διασώθηκαν στο 24ωρο

Τουλάχιστον 5.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν σήμερα, από τη Μυτιλήνη, στο λιμάνι του Πειραιά με τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.Στη μία τα ξημερώματα, κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.499 μετανάστες, στις 06:45 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1541 και στις 08:00 το καταμαράν «tera jet» με 1703.

Το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό σώμα -Ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε τουλάχιστον 303 μετανάστες σε 9 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.

Δέκα  πρόσφυγες καθώς και ο 19χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν,  χθες το μεσημέρι ανάμεσα  στη Χιο και την Τουρκία. Περιπολικό σκάφος εντόπισε στην περιοχή νήσου «ΠΑΝΑΓΙΑ» Οινουσσών, ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει δέκα (10) άτομα στην ακτή και να απομακρύνεται. Ακολούθησε καταδίωξη όπου ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του χειριστή του. Οι παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν και αυτοί στο λιμάνι της Χίου όπου συνελήφθησαν επίσης, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης σε διάσωση 51 ανθρώπων  και στη σύλληψη  των δύο  αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν χθες  το βράδυ στην Λίνδο της Ρόδου  άνδρες  του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το  σκάφος τους  εντοπίστηκε  κοντά σε  βραχώδη παραλία  στην «ΨΑΛΤΟΣ» Λίνδου να αποβιβάζει  του αλλοδαπούς και να απομακρύνετε, εκτελώντας ελιγμούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στην προσπάθεια διαφυγής του το Ι/Φ σκάφος συγκρούστηκε με άλλο σκάφος  ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο  αλλοδαποί χειριστές

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος