Κικίλιας: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η απόλυτη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο (video)

Έγγραφο στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και το ΕΚΕΑ, ζητώντας την υποστήριξη των τμημάτων Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και την εντατικοποίηση των οργανωμένων αιμοδοσιών, απέστειλε ο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας να συνδράμουν με δράσεις για τη συγκέντρωση και εξασφάλιση επάρκειας αίματος.

Η σχετική επικοινωνία

Λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι και συνέπεια των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στην Αιμοδοσία και τα αποθέματα της χώρας, παρακαλώ όπως υποστηριχθούν τα τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και να εντατικοποιηθούν οι οργανωμένες αιμοδοσίες προς συλλογή Αίματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλώ και τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ, να συνδράμουν με δράσεις για τη συγκέντρωση και εξασφάλιση επάρκειας αίματος

Ο κ. Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται το καλοκαίρι. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η απόλυτη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Σας ζητώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να δώσετε αίμα, να σώσετε ζωές. Σας ευχαριστώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος