Κακοκαιρία με ανεμοστρόβιλο στην Αττική – Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη από τις πλημμύρες – Καταστροφές σε Ηλεία και Αχαΐα (vid)

Έναν νεκρό, μια αγνοούμενη, μία τραυματία και τεράστια προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. «Πνίγηκαν» και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι. Στην Ηλεία, στην περιοχή Βάρδα, υπερχείλισε παραπόταμος, με αποτέλεσμα τα νερά να καλύψουν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Στην Αχαΐα, μεγάλες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Στο Μενίδι ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό. Συγκεκριμένα στις 2.15 το μεσημέρι ΙΧ αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής Κοζάνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ο 40χρονος οδηγός και η 70χρονη μητέρα του. Πολίτες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν αλλά ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ άφησε την τελευταία του πνοή καθοδόν για το νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η 70χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Εν τω μεταξύ, άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό. Ο σύζυγος της ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να τη βρει πουθενά. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Πυροσβεστικής και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο της γυναίκας το οποίο είχε παρασυρθεί από το ρέμα Πικροδάφνης. Η γυναίκα όμως δεν έχει βρεθεί πουθενά και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της.

Στο Καματερό κατέρρευσε και παλιό σπίτι που είχε χτιστεί στην κοίτη ρέματος, ενώ στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε μέχρι και ανεμοστρόβιλος.

Στην Ελευσίνα, τα ξημερώματα, απεγκλωβίστηκαν σώοι δύο άνθρωποι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 80 κλήσεις σε πολλές περιοχές στην Δυτική Αττική, αλλά και στα Μεσόγεια. Ένας 15χρονος μαθητής παρασύρθηκε αλλά εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και σώθηκε.

Ζημιές σε Ηλεία και Αχαΐα

Σε μια μεγάλη λίμνη έχουν μετατραπεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Αχαΐα. Η νεροποντή που έπληξε στην περιοχή, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες, με τους παραγωγούς να δηλώνουν απελπισμένοι. Σε ανάλογη κατάσταση και οι κτηνοτρόφοι αφού πνίγηκαν πουλερικά και αμνοερίφια.

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή συγκαλεί στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, στη Περιφέρεια Αττικής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Θα συμμετάσχουν επίσης οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στη λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Όπως έγινε γνωστό, έξι αεροσκάφη δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τον αεροδιάδρομο του «Μακεδονία», με συνέπεια να προσγειωθούν στους αερολιμένες των Αθηνών και της Σόφιας. Επρόκειτο για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ανάλογα με τις πτήσεις που εκτελούσαν, τέσσερα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» και τα υπόλοιπα «πέταξαν» προς τη βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου και προσγειώθηκαν.

Τραγωδία στο Μενίδι

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος