Επελαύνει η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Τμηματικά κλείνουν και ανοίγουν δρόμοι

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ,  προβλέπονται  πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα χιόνια θα φτάσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε Σποράδες, Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική έως τις μεσημβρινές ώρες έστειλε στις 07:38 το 112, ενώ πλέον βελτιωμένη είναι η εικόνα στο κέντρο.

[https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2023/tv/news-themata-fevrouarios/20230206-DELTIO10-BATZAKI-SKANDALI.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2023/02/20230206-DELTIO10-BATZAKI-SKANDALI.jpg]

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 7/2 με νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών, της Εύβοιας και της Κρήτης, καθώς επίσης με βροχές ή χιονόνερο στο Αιγαίο.

Αποκαταστάθηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος των Οινοφύτων. Στη Λεωφόρο Πάρνηθας έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος του Τελεφερίκ στο ρεύμα προς Πάρνηθα αλλά και στη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου, στο ρεύμα προς Χασιά, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον επιτρέπεται η κίνηση παντός είδους βαρέως οχήματος:

  • Στην ΝΕΟ Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα από το ύψος του Α-Κ Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του νομού Αττικής
  • Καθ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της δυτικής Περιφερειακής Λ. Υμηττού και της Περιφ. Αιγάλεω καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

Στα διόδια των Μαλγάρων είναι εγκλωβισμένα περισσότερα από 150 φορτηγά από Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία.

Αποκαταστάθηκε το τμήμα της Αττικής Οδού στο τμήμα της από το ύψος του κόμβου Λ. Κηφισίας έως τον Αερολιμένα Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το αεροδρόμιο που είχε διακοπεί προηγουμένως.

Αποκαταστάθηκε πάντως η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής. Η λεωφόρος είχε κλείσει από τις 07:25 το πρώι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Εθνική Ελευσίνας – Θηβών από τη Χ-Θ 5000 έως τα όρια του νομού Αττικής.

Κλειστοί δρόμοι

  • Λ. Πάρνηθος (από Υψος τελεφερίκ προς Πάρνηθα)
  • Λ. Διονύσου (ύψος 414)
  • ΕΟ Τατοΐου – Αγίου Μερκουριου (Από ύψος Βαρυμπόμπης (βασιλικά) προς Άγιο Μερκούριο)
  • ΕΟ Μαλακασας – Αγίου Μερκουριου (Υψος Αφιδνών προς Άγιο Μερκούριο)
  • Παπάγου (Από Ανατολής προς Υμηττό)
  • Εθνικ. Αντιστάσεως, Καισαριανή (Από Κατεχάκη προς Υμηττό)
  • Λ. Φυλής (Ύψος Θρασυβούλου προς Χασιά)

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από Ε.Ι.Χ. όχημα, λόγω ακινητοποίησης τους στο χιόνι, στην περιοχή «λατομείο Φράγκου» στο δήμο Ασπροπύργου Αττικής. Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, έπειτα από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα  τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων  και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Λεωφορειακές Γραμμές: 301-301Β, 304-305, 306, 307, 308, 314, 319, 324, 326, 535, 535Α , 861, 861Β, 749, 723, 537, 862, 712, 709, 805, 036, 235, 203, 214,242, 204, 250, 301,301Β, 302, 402, 211, 410, 409. 411, 416, 421,, 444, 446,608, 220-221, 651,653, Α5, Β5, Ε14, Α7, Χ97, 450-451, 460-461, 405, 024, 420, 421, 444, 057, 700, 054, 719, 720, 604, 605, 730, 732, 501, 527, 541, 560, 747, 748, 755, 821, 822, 823, 706, Α7, Α8, Α11, Β11, 701, 704, 705, 731, 602, 642.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λεωφορείων και των τρόλεϊ σήμερα θα ισχύει ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Βόλος-Σποράδες, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Φθιώτιδα θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση σήμερα, ενώ σήμερα θα υπάρξει νέα σύσκεψη των δημάρχων για το τί θα γίνει με τα σχολεία αύριο στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Τροποποιήσεις υπάρχουν στη λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής θα μείνουν κλειστοί ενώ αναβάλλονται και οι εξετάσεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
  • Ο δημόσιος τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ισχυρή σύσταση για τηλεργασία, υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, από τις 10 το πρωί, ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική.
  • Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Στη βορειοανατολική Αττική και τα βόρεια προάστια, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές. Θα λειτουργήσουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα έως τις 6 το απόγευμα, ενώ μέχρι την ίδια ώρα θα κυκλοφορούν ντιλίβερι και κούριερ.
  • Σήμερα και αύριο, τα δικαστήρια θα είναι κλειστά, σε Αθήνα, Πειραιά, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα.

Βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προέκυψαν αργά χθες βράδυ, στις περιοχές Μαρτίνου και Τραγάνα του Δήμου Λοκρών, στις περιοχές, Κάστρου και Ακραιφνιού του Δήμου Ορχομενού, καθώς και στην Αλίαρτο,  στις οποίες, επιχειρούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, των σχετικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της κυκλοφορίας των κατοίκων σε περιοχές που παρατηρούνται έντονα φαινόμενα, και με γνώμονα την προστασία εργαζομένων και πολιτών, η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ σήμερα, ειδικά για την περιοχή της Αττικής–όπως σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες-ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στις 10:00.

Χιόνια και προβλήματα στην περιφέρεια

Αποκομμένη είναι η Εύβοια από την ηπειρωτική χώρα και δια θαλάσσης και φυσικά προς την ΠΑΘΕ. Προβλήματα παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση και στην κεντρική και την ανατολική Εύβοια, ενώ δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά. Οι δρόμοι παραμένουν με δυσκολία ανοιχτοί.

Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60-80 εκατοστά χιονιού έως την Τετάρτη, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

 Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:

Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια, στην Παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης από 89ο έως το 98 χιλιόμετρο, για το Ξηρολίβαδο, στη δίοδο, από το 16ο έως το 21ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Πέλλας απαραίτητες είναι οι αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν), ενώ στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται αλυσίδες επί της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόκαστρο – Ταξιάρχης), από το 76ο έως και το 85 χιλιόμετρο και από το 54ο ώς το 70ο.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από χθες το μεσημέρι είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους- Κομοτηνής.

Στη Ροδόπη, κλειστή είναι η Ιρλανδική Διάβαση του Μωσαϊκού, στην Ξάνθη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στον ορεινό όγκο από το 2ο χιλιόμετρο Άνω Καρυόφυτου, έως το Δασικό Χωριό, του Λειβαδίτη.

Δυτική Μακεδονία

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 32ο έως το 46ο χιλιόμετρο , στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) από το 18ο έως το 30ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 15ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

Στην Εγνατία Οδό, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Χιονόπτωση ξεκίνησε από το πρωί κυρίως στη Δυτική Λέσβο αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης. Έντονη είναι η χιονόπτωση γύρω από τα χωριά του Υψηλομετώπου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται προς το Μανταμάδο.

Το χιόνι βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Κυριακής και στα ορεινά της Ικαρίας. Στον δρόμο από τον Να προς Κάλαμο στο ύψος του οικισμού Νάνουρα ξεκόλλησε προστατευτική μπάρα και βρίσκεται αιρούμενη καλύπτοντας την μια λωρίδα. Στις 5.30 το απόγευμα σημειώθηκε διακοπη λεκτροδότησης σε όλο το νησί η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά σε περιοχές όπως του Άγιου Κηρύκου και Ευδήλου και στους οικισμούς Αρμενιστή και Γιαλισκάρι.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, έχουν προκληθεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την κοινότητα Περιστέρα του δήμου Αιγιαλείας, έως το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου
  • *Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου
  • Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα – Καλαβρύτων μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών και Ζαχλωρούς
  • Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας από το ύψος της κοινότητας Βαλιμής
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Περιθωρίου από το ύψος του 13ου χιλιομέτρου
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Συνεβρού από το ύψος του 9ου χιλιομέτρου

Ακόμη, με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου – Παρασκευής, λόγω κατολίσθησης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Καλλιθέας – Προυσού και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Στην ίδια επαρχιακή οδό είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 14ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Παρασκευή, έως την περιοχή Αραποκέφαλα.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην Λακωνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σκάλας – Γερακίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Αρκαδία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

  • Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου από το 15ο έως το 35ο χιλιόμετρο
  • Στην επαρχιακή οδό Δραγούνι – Καστρί – Άγιος Πέτρος – Ξηροκάμπι
  • Στην επαρχιακή οδό Σίταινας – Καστάνιτσας από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο

Στην Μεσσηνία, είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης από το 28ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσους κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Στην Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται έως την Τετάρτη σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι μέσα στα χωριά έχει φτάσει τα 20 εκατοστά. «Τα μηχανήματά του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους δρόμους και μέχρι στιγμής αυτό είναι εφικτό», ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι οι μετακινήσεις των πολιτών θα πρέπει να περιοριστούν στις απόλυτα αναγκαίες.

Προβλήματα κυρίως σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, καθώς και στη λειτουργία σχολείων, προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων. Κατά την διάρκεια της νύκτας έκλεισαν από την χιονόπτωση σημεία των οδικών αξόνων προς Ομαλό, Σφακιά, Πρασσέ, Σέμπρωνα, Πέτρα Σελί με τα μηχανήματα να βρίσκονται στα σημεία για άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Στον Δήμο Χανίων κλειστά είναι το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου (Κεραμειών) και το νηπιαγωγείο Κεραμειών.

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Έλους και ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε ότι κλειστά θα είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σκινέ – Φουρνέ. Στα Σφακιά κλειστά είναι το νηπιαγωγείο Ασκύφου, το γυμνάσιο και το λύκειο Χώρας Σφακίων, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, στον Δήμο Αποκορώνου.

Πώς θα κινηθεί σήμερα η κακοκαιρία

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος