Καιρός: Βροχές και νοτιάδες – άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Τα μεγαλύτερα ποσά βροχόπτωσης προβλέπεται να σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, καθώς και στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από την Τετάρτη έως και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και χωρίς αξιόλογα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και προβλέπεται στα κεντρικά και νότια να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 19 βαθμούς, στην Κρήτη τους 24 με 25, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 με 7 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς θα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος