Κ. Μητσοτάκης στο Economist: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις (vid)

Την ανησυχία του για την καθυστέρηση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε, μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει μια διαφορετικού τύπου αντιπολίτευση που θα στηρίζει τα σωστά της κυβέρνησης και θα ασκεί σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εκκρεμότητα και μετέφερε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε.

Είπε πως η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες υποχρεώθηκε να εφαρμόσει. Παράλληλα, είπε πως δίνεται έμφαση στον περιορισμό των δαπανών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κηρύξει πόλεμο στις ανεξάρτητες αρχές».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση υποτίμησε το προσφυγικό τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της και πλέον έχει αναλάβει, όπως είπε, συγκεκριμένες δεσμεύσεις τις οποίες και πρέπει να υλοποιήσει.

Επίσης τάχθηκε κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης σημειώνοντας πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος