ertnews.gr

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό την οικονομική κρίση

28/02 20:48
Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό την οικονομική κρίση

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με τρόπο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης και να επιτείνεται η οικονομική αβεβαιότητα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αισθάνομαι χαρά, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, επειδή η Κύπρος, μετά από τρία χρόνια αφήνει πίσω της το μνημόνιο αλλά, σημείωσε, «και λύπη, επειδή η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια είναι ακόμη δέσμια των μνημονίων».

Υποστήριξε ότι, αν δεν είχε διαταραχθεί η πορεία της προηγούμενης Κυβέρνησης στην Ελλάδα με τις πρόωρες εκλογές το 2015, σίγουρα και η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι η Κύπρος ανακτά την αξιοπρέπεια και κυριαρχία της και γίνεται πιο αξιόπιστη από ποτέ, βγαίνοντας από το μνημόνιο.

Μιλώντας για τα διδάγματα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ακόμα αισθητές. Σημείωσε δε ότι η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται με μια ιδανική οικονομία, αλλά με το σκηνικό κατάρρευσης που επικρατούσε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η κυβέρνηση δεν επέβαλε νέες φορολογίες, δεν χρειάστηκε δεύτερο μνημόνιο, η τρόικα δεν έβαλε χέρι στο φυσικό αέριο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα σταθεροποιήθηκε και η χώρα επέστρεψε στις αγορές».

Ο Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το πρώτο δίδαγμα της κρίσης είναι ότι η αναβλητικότητα και η ατολμία είναι συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή. “Το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, “ή να το σπρώχνουμε παρακάτω, είναι μια ανεύθυνη πράξη”.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο λαϊκισμός, η άρνηση και τα συνθήματα δεν οδηγούν πουθενά. “Αυτό που χρειάζεται”, πρόσθεσε, είναι πραγματισμός, ρεαλισμός και λήψη τολμηρών αποφάσεων και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη τώρα που η Κύπρος καλείται να διαχειριστεί αυτή τη δεύτερη ευκαιρία”.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version