ertnews.gr

Ηράκλειο: Έγκυος με κορονοϊό διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου

30/08 12:07
Ηράκλειο: Έγκυος με κορονοϊό διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου

Μία 36χρονη έγκυος, νοσηλεύεται διασωληνωμένη από το περασμένο Σάββατο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, στο Ηράκλειο.

Η γυναίκα η οποία είναι στην 24η εβδομάδα της κύησής της, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και λόγω της επιβαρυμένης κατάστασής της, κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά της στην ΜΕΘ και η διασωλήνωσή της.

Σε ανάρτησή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Κώστας Χαχλιούτης, με αφορμή την περίπτωση της 36χρονης καλεί τις εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό διασωλήνωσης 36χρονης εγκύου στην Μεθ του Νοσοκομείου μας , θα ήθελα να πληροφορήσω τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες ότι εδώ και ένα μήνα ισχύουν οι κάτωθι βασικές συστάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και γυναικολογικής εταιρίας καθότι η κύηση θεωρείται παράγοντας υψηλού κινδύνου νόσησης από SARS-CoV-2:
Συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 όλων των εγκύων γυναικών και ειδικά αυτών με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης (όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κ.ά.).
Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 των εγκύων γυναικών με συννοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου σε περίπτωση λοίμωξης (όπως διαβήτη, καρδιολογικών και αναπνευστικών νοσημάτων και παχυσαρκίας κ.λπ.)
Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά τη διάρκεια της κύησης σε όλα τα τρίμηνα.
Αναφορικά με την επιλογή εμβολιαστικού σκευάσματος προτείνεται η χρήση εμβολίων τεχνολογίας m-RNA για την κύηση, καθώς τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα αφορούν κυρίως αυτή την κατηγορία εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άλλοι τύποι εμβολίων.
H χρήση εμβολίων με αδρανοποιημένους ιούς έναντι SARS-CoV-2 δεν αναμένεται να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στην κύηση παρά την έλλειψη σχετικών δεδομένων.
Δεν απαγορεύεται ο εμβολιασμός, με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου των γυναικών που θηλάζουν.
Ο θηλασμός δεν αποτελεί αντένδειξη για εμβολιασμό της μητέρας έναντι COVID-19 και ενδέχεται να προσφέρει παθητική ανοσοποίηση στο νεογνό.
Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου, όλων των γυναικών που είναι σε προσπάθεια εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον ή βρίσκονται σε διαδικασίες υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής».

Πέντε νεκροί μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Κρήτη έχασαν τη ζωή τους, 5 άτομα τα οποία νοσούσαν με κορονοϊό και νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία. Πρόκειται για 3 ασθενείς στα Χανιά και δύο στο Ηράκλειο. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας 70 έως 82 ετών και ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version