Διπλ. πηγές: Η προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού Συμβ. Ασφαλείας δεν βοηθάει στην εμπέδωση εποικοδομητικού κλίματος

Την αντίδραση της Αθήνας προκαλεί η επαναφορά όλης της διεκδικητικής ατζέντας εις βάρος της χώρας μας και της Κύπρου στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε στην Άγκυρα.
Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον τούρκο πρεσβευτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη αποχής από προκλητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Αδιαλλαξία είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ανακοίνωση της Τουρκίας μετά το τέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η Ελλάδα η οποία κλιμακώνει την πολιτική της ενάντια στην Τουρκία παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο έχει κληθεί να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο».

Και ενώ στην Αθήνα συναντώταν ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο πρεσβευτή, F-16 της γείτονος έκαναν νέες υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά.

Οι υπερπτήσεις έγιναν στο Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 25.000 πόδια, ενώ δεύτερος τουρκικός σχηματισμός πέταξε κι’ αυτός πάνω από τις νησίδες, πολύ πιο χαμηλά, στα 13.500 πόδια, την ώρα που Ελληνικά μαχητικά είχαν φτάσει από την Σκύρο για την αναχαίτισή τους.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Τρίπολη της Λιβύης για συνομιλίες με τη νέα προσωρινή ηγεσία της χώρας. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, που οι σχέσεις έμειναν παγωμένες λόγω και της κρίσης με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, η Αθήνα επιδιώκει να πιάσει το νήμα απ’ την αρχή και ν’ αποκαταστήσει την παραδοσιακή παρουσία που είχε στη γειτονική χώρα της Βορείου Αφρικής.

Καταπέλτης για την Τουρκία είναι η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος θα έχει την πρώτη τηλεφωνική επαφή με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, μια επικοινωνία που σύμφωνα με πληροφορίες κλείδωσε με πρωτοβουλία του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος