Η αντιπολίτευση για την διαπραγμάτευση

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη διαπραγμάτευση.

Την ανάγκη μιας μεγάλης εθνικής συνεννόησης επισημαίνει η ΝΔ, με τα στελέχη της να καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί –όπως λένε- έστω και τώρα την ύστατη στιγμή, που η κυβέρνηση έχει ανεβάσει το λογαριασμό 8 φορές πάνω από την προηγούμενη διαπραγμάτευση.

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, συναντήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος το βράδυ της Τέταρτης, παραβρέθηκε σε δείπνο εργασίας με τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Φιλανδίας και τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ.

Σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Peter Spiegel των Financial Times, ο επικεφαλής του Ποταμιού, δηλώνει πως είναι δύσκολο να στηρίξει μια τέτοια συμφωνία αλλά εάν έχει να επιλέξει ανάμεσα στην έγκριση ενός τέτοιου σχεδίου και την καταστροφή της χώρας, τότε θα προτιμήσει να την ψηφίσει.

«Δε θέλουμε να τραυματίσουμε το κύρος του πρωθυπουργού, ενώ αυτός είναι στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης, αλλά μπορώ να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο επιλογές ή θα αλλάξει ή θα ηττηθεί», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Συμφωνία λαιμητόμο για το λαό βλέπει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος την Παρασκευή στις 8 το απόγευμα θα μιλήσει σε συλλαλητήριο του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η νέα συμφωνία -γιατί προς τα εκεί βαίνουν τα πράγματα, θα υπάρξει συμφωνία- θα είναι πραγματικά “καρμανιόλα”, “λαιμητόμος” για τον εργαζόμενο λαό μας, για τον λαό της χώρας μας», τόνισε μιλώντας στον Real FM, o γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η συμφωνία είναι κακή και ότι οι διαφωνίες στις συζητήσεις δεν συνιστούν λόγο κάποιας ρήξης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενημματά, με ανάρτησή της στο twitter έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες, τονίζοντας παράλληλα: «Οι εταίροι να επιδείξουν αλληλεγγύη, να μην επιμείνουν σε ακραία μέτρα. Ο πρωθυπουργός να προτάξει μεταρρυθμίσεις, όχι σε υφεσιακά μέτρα»

Τέλος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη La Repubblica, σημείωσε ότι η συμφωνία με τους πιστωτές είναι η μόνη δυνατή λύση και ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος