Γορτυνία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Δύσκολη η κατάσταση δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ε. Κούλης

Δεν μπορέσαμε να δαμάσουμε το πύρινο μέτωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς γίνονταν κατά διαστήματα αναζωπυρώσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, επισημαίνοντας πως όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν σε διαρκή εγρήγορση. Ωστόσο όπως είπε έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Το επικίνδυνο μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ Λιβαδάκι και Τριποταμιά στα όρια προς την Ηλεία, όπως είπε ο κ. Κούλης.

Ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, έχουν καταστραφεί περιουσίες, ενώ πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα λόγω ζημιών που έχουν σημειωθεί σε κολώνες της ΔΕΗ. Επίσης όπως είπε πολλά χωριά δεν έχουν και νερό. Προσέθεσε ότι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές ηλικιωμένοι άνθρωποι ενώ όλοι οι άλλοι έχουν παραμείνει και συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος