Γιάννενα: Θριαμβευτική υποδοχή στον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Σ. Ντούσκο

Θριαμβευτική υποδοχή οργάνωσαν στα Ιωάννινα για τον σπουδαίο αθλητή της κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο οι συντοπίτες τους, με εκατοντάδες πολίτες να αποθεώνουν την αυτοκινητοπομπή, η οποία τον συνόδευε κατά την είσοδό του στην πόλη.

Γιάννενα: Θριαμβευτική υποδοχή στον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Σ. Ντούσκο

Τα Γιάννενα επεφύλαξανθερμή υποδοχή στον μεγάλο νικητή του Τόκιο, μια υποδοχή που ξεκίνησε από το Πανηπειρωτικό Στάδιο και ολοκληρώθηκε με την μεγάλη γιορτή στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Γιάννενα: Θριαμβευτική υποδοχή στον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Σ. Ντούσκο

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης έφτασε στα Ιωάννινα φορώντας το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό του και έχοντας στην πλάτη του την ελληνική σημαία, την οποία και άφηνε να ανεμίζει γεμάτος περηφάνια.

Με κλαδιά ελιάς στεφάνωσε τον Στέφανο Ντούσκο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ενώ τον βράβευσε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δώρισε στον Στέφανο Ντούσκο μία εικόνα της Παναγίας και ένα αντίγραφο νομίσματος της Αρχαίας Δωδώνης, που τόπου που γέννησε τα Νάια.

Γιάννενα: Θριαμβευτική υποδοχή στον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Σ. Ντούσκο

Ο Στέφανος Ντούσκος έφτασε στην κεντρική πλατεία με στρατιωτικό τζιπ που διέθεσε η 8η Μεραρχία, συνοδευόμενος από μοτοσυκλετιστές της Ελληνικής Αστυνομίας και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες που τον χειροκρότησαν ήταν  οι παλιοί Ολυμπιονίκες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Τόνια Σβάιερ, Παναγιώτης Μηλιώτης, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας.

Μαζί τους και η Αλεξάνδρα Τσιάβου, ολυμπιονίκης της κωπηλασίας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, αλλά και ο Απόστολος Γκουντούλας, παγκόσμιος πρωταθλητής του αθλήματος.

Συγκινημένος από την θερμή υποδοχή δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος με την ολοκλήρωσή της τελετής.

«Αυτό το μετάλλιο ανήκει στην Ελλάδα, ανήκει στην πόλη, ανήκει σε όλους σας» ανέφερε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος αποθεώθηκε από εκατοντάδες κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και έφερα αυτό το μετάλλιο στην Ελλάδα…» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Επόμενος στόχος είναι το 2024, στο Παρίσι. «Τελείωσε ένας ολυμπιακός κύκλος και ανοίγει ένας νέος. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι καλύτερο», κατέληξε.

Συγκλονισμένη από την αγάπη του κόσμου, δήλωσε η μητέρα του αθλητή, Μαρία Ντούσκου. «Ήταν φοβερό το συναίσθημα στην πόλη».

Για δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών του αθλητή έκανε λόγο η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου σημειώνοντας πως ο αθλητής  «έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα, όχι μόνο στη Γιαννιώτικη αλλά γενικότερα στην Ελληνική Κωπηλασία».

Τη χαρά τους και τη συγκίνησή τους εξέφρασαν οι πρωταθλητές της Κωπηλασίας, Τόνια Σβάιερ, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Απόστολος Γκουντούλας, σημειώνοντας πως μια προσπάθεια που ξεκίνησε χρόνια πριν στην Ελληνική Κωπηλασία, δείχνει πως έχει συνέχεια και μέλλον.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος