Μέτρα στήριξης του τουρισμού εξετάζει η κυβέρνηση. Τι είπε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Τσακίρης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου όπως για την εστίαση, άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση τα εξετάζει όλα βήμα-βήμα και «ανάλογα τους πόρους που διαθέτουμε προσπαθούμε να κάνουμε στοχευμένες δράσεις προς κάθε κατεύθυνση».

Ο κ. Τσακίρης παραδέχθηκε ότι είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση καθώς ο τουριστικός κλάδος είναι τεράστιος. «Ελπίζω να βρούμε κάτι πολύ στοχευμένο ότι ακριβώς κάνουμε με την εστίαση. Είμαστε ακόμα στις αρχικές σκέψεις και τους σχεδιασμούς» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον τουριστικό κλάδο

Ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι αυτήν την ώρα προέχει η υγεία των πολιτών υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές  λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις ειδικών απαντώντας στο επιχείρημα ότι με το κλείσιμο του λιανεμπόριου σε ορισμένες περιοχές   δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Σε ότι αφορά  ως τόσο το λιανεμπόριο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις προς το παρόν   και  αναφέρθηκε στη δράση για την ενίσχυση του  ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς καθώς ήδη υπάρχουν πάνω από 6000 αιτήσεις. Η δράση θα  λειτουργήσει εκ νέου σε σύντομο  χρονικό διάστημα μετά τον έλεγχο των πόρων που έχουν προϋπολογισθεί.

Σε ότι αφορά την εισροή των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Τσακίρης  μετέφερε την εκτίμηση ότι  θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.  Αναφερόμενος στην λειτουργία του Ταμείου με αυτή του ΕΣΠΑ  διευκρίνισε ότι πρόκειται για δύο πλήρως συμπληρωματικά  εργαλεία. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εμπροσθοβαρές πρόγραμμα  σε ότι αφορά την καταβολή των πόρων ενώ το ΕΣΠΑ   θα συνεχίσει  έως το 2027  και οι πληρωμές του ακόμη  δυο  χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος