Γ. Ελευθερίου: Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε εθελοντικά – Ζητάμε κάλυψη αστικής ευθύνης (audio)

Από σήμερα στη μάχη κατά του κορονοϊού θα βρίσκονται και δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, οι οποίες θα δέχονται ασθενείς με Covid-19. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι γιατροί του ιδιωτικού τομέα προτίθενται να συμβάλλουν στη καταπολέμηση της πανδημίας. Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, σχολίασε το συγκεκριμένο θέμα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Εμείς ως Π.Ι.Σ., επίσημο έγγραφο από το υπουργείο Υγείας δεν έχουμε. Στην προηγούμενη περίπτωση, στην εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, είχαν ανταποκριθεί πολλοί συνάδελφοι και είχαν συνδράμει. Το μεγαλύτερο κομμάτι της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζεται σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το σύστημα, πρέπει να ενισχύσουμε αυτό τον τομέα», ανέφερε ο κ. Ελευθερίου.

Ο εκπρόσωπος του Π.Ι.Σ. μίλησε και για την αμοιβή του ιατρικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα, σχολιάζοντας πως «δεν βάζουμε θέματα αμοιβών, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας. Υπάρχουν όμως και ζητήματα αστικής ευθύνης που πρέπει να επιλυθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, οι συνάδελφοι που πήγαν στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. «Σε αυτή τη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία, το κομμάτι της αμοιβής είναι το τελευταίο, μας ενδιαφέρει το θεσμικό», είπε στη συνέντευξή του.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ελευθερίου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλοί Έλληνες γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή, «είμαστε οι πιο υποαμειβόμενοι γιατροί στην Ευρώπη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος