ertnews.gr

Φτιάχνει ο καιρός – Έρχεται η σκόνη

15/02 06:15
Φτιάχνει ο καιρός – Έρχεται η σκόνη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα 15/02, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και εξασθενούν οι βροχές, ευνοώντας τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Μακεδονία – Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια με σποραδικές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος και μόνο το πρωί στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού Τρίτη 16/02 – Τετάρτη 17/02

Τρίτη 16/02

Γενικά αίθριος και μόνο κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές
νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση στο Αιγαίο.
Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.

Τέταρτη 17/02

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Πηγή: ΕΜΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version