Φωτιά στην Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα σε Δροσιά και Ελεκίστρα – Κάτοικος Σουλίου: “Η φωτιά μέσα σε 2 λεπτά έφθασε στα σπίτια” (video)

Σε καλύτερη κατάσταση είναι η εικόνα από τα μέτωπα στη δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Ήταν μια νύχτα δοκιμασίας για τους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δεν σταμάτησαν την επιχείρηση, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες.

Στη Δροσιά, ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο δάσος και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης ρίχνονται και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και η Πέμπτη προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Χθες σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στο Σούλι Αχαΐας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν 4 σπίτια. Η φωτιά, που έφθασε μέχρι και την περιμετρική οδό της Πάτρας, κατάπινε τα πάντα στο πέρασμά της με τη βοήθεια και των ισχυρών ανέμων. Δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Κάτοικος του οποίου το σπίτι υπέστη ζημιές μίλησε στην ΕΡΤ και στον ρεπόρτερ Μ. Βασιλάκη. “Η φωτιά μέσα σε 2-3 λεπτά απο τη στιγμή που την είδαμε εφτασε σπίτι μας. Ευτυχώς προλάβαμε να φύγουμε. Στο δικό μας σπίτι που είχαμε καλή μόνωση κάηκε μόνο η οροφή, άλλα κάηκαν ολοσχερώς” είπε.

ΕΡΤ Πάτρας ρεπορταζ Μ. Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος