Φ. Γεννηματά: Δεν κρυφτήκαμε ποτέ (vid)

«Εμείς δεν διστάσαμε να αναλάβουμε και κόστος και ευθύνη όταν η χώρα μας έφτασε σε οριακή στιγμή. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα», δήλωσε μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε, δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Πρωθυπουργού, για τη δημιουργία δύο επιτροπών που οδηγούσαν σε παράκαμψη των διαδικασιών της Βουλής.

Για το προσφυγικό, η κα Γεννηματά σημείωσε ότι συζητήθηκε σε βάθος, «συμφώνησα σε ένα πλαίσιο κυρίως για την αντιμετώπιση της πολύ σημαντικής Συνόδου Κορυφής».

«Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, έχουμε εκφραστεί δημόσια, θεωρούμε ότι χρειάζεται τολμηρή μεταρρύθμιση, τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση», είπε και συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη «θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, άμεσα από αυτή τη Βουλή».

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, το ασφαλιστικό «δεν συζητήθηκε σε βάθος όλες αυτές τις ώρες, δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες. Γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια κοινή ανακοίνωση. Τις κόκκινες γραμμές μας ο Πρωθυπουργός τις γνωρίζει. Τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια. Εάν δεν μπορεί να το χειριστεί, ας μας το πει. Είναι άλλης τάξεως ζήτημα»

«Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή», δήλωσε.

Σχολιάζοντας  τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει: «Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος και η πολιτική του έχουν δημιουργήσει, μπροστά στον κίνδυνο αποκάλυψης της αλήθειας για τις ευθύνες του, ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο […]».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος