Εθελοντικές αιμοδοσίες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

Με την εθελοντική αιμοδοσία ο εθελοντής αιμοδότης, αιμοδοτεί για τον ανώνυμο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη μετάγγισης. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες εξελίσσονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σε πενθήμερη βάση μπορούν οι εθελοντές αιμοδότες να αιμοδοτήσουν στο Αιγάλεω. Το ΕΚΕΑ επισημαίνει πως: «Είναι καλό να δίνουμε αίμα τόσο για την υγεία μας, όσο-κυρίως-και για την υγεία των άλλων! Παράλληλα, φροντίζουμε με την προσφορά μας, ώστε οι ελλείψεις που εμφανίζονται στα αποθέματα αίματος μετά τις γιορτές του Πάσχα να είναι πρόσκαιρες!
Κλείσε ραντεβού με την εθελοντική αιμοδοσία στη Σταθερή Αίθουσα Αιμοδοσίας του Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ στο Αιγάλεω 2105697986, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ – 8μμ».

Εθελοντικές αιμοδοσίες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ αναφέρει πως: «Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να “φεύγουν” από κοντά μας ως φυσική παρουσία, συνεχίζουν όμως να “ζουν” μέσα από το σημαντικό έργο που έχουν αφήσει ως πολύτιμη κληρονομιά στις επόμενες γενιές.
Δύο χρόνια πέρασαν από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή , η πρωτοπόρος ομότιμη καθηγήτρια Αιματολόγίας Τιτίκα Μανδαλάκη και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο, διοργανώνουν αιμοδοσία για να τιμήσουν τη μνήμη της, το Σάββατο 7/5, 9.00-15.00 στο “Παπουλάκειο” Αναγνωστήριο της Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών».

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ, Κώστας Σταμούλης, αναφέρει για την Τιτίκα Μανδαλάκη:
«Πάνε δύο χρόνια που “έφυγε” η μεγάλη Κυρία της αιμοδοσίας.
Ο άνθρωπος που στις δύσκολες για την εθελοντική αιμοδοσία εποχές, δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που έλεγε ο Οδ. Ελύτης “Να ενοχλείτε, να είστε η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου”!
Τιμούμε και θυμόμαστε τους ανθρώπους που άφησαν το αποτύπωμα τους στην αιμοδοσία της χώρας μας.
Ένας από τους πολλούς μαθητές της,
Κώστας Σταμούλης – Αιματολόγος
Επιστημονικός Δ/ντης Ε.ΚΕ.Α ».

Εθελοντικές αιμοδοσίες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύηςΤο ΑΠΟΘΑΙΜΑ – Apothaima & ο ΠΑ.Σ ΠΑ.ΜΑ διοργανώνουν στις 7 Μαΐου, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Serafio City of Athens σε μία νέα δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας (8 Μαΐου) . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν συμμετοχή επιλέγοντας το εικοσάλεπτο που επιθυμούν (μεταξύ 10.00πμ-17.00μμ) στην πλατφόρμα: https://forms.gle/qpXirjJoUvbuSv357

Εθελοντικές αιμοδοσίες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύηςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου 2022, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργανώνει το τριήμερο 11 – 12 & 13 Μαΐου 2022, την 3η Πανελλαδική Εθελοντική Αιμοδοσία με σύνθημα: «Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
«Όλα τα μέλη της Ε.Ν.Ε. καλούνται εθελοντικά, όπως μεταβούν στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Υπηρεσιών Υγείας όπου υπηρετούν, ή να μεταβούν στο πλησιέστερο Τμήμα Αιμοδοσίας και να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό, ώστε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών από μονάδες αίματος, οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος